2024-01-03 27 views
同朋友喺旺角shopping完梗係食埋飯先走啦,不過朋友最近減肥,所以想搵啲健康無添加嘅嘢食吓,我就上OpenRice睇吓見到有間新開特色麵館,全自家製無添加。睇到網上評價一人炸蠔餅同一人炸蟹餅,好多人推介,就點咗嚟試吓。蟹餅同蠔餅都係即叫即整,入口酥脆,蠔仔完全唔會有腥味。蟹餅淡淡蟹肉,超值推介。主食方面,我點咗海家漁湯蠔仔蟹肉湯飯,蠔仔份量足夠粒粒都大粒新鮮,蟹肉可以帶出魚湯嘅鮮味。同店員傾偈,得知原來餐廳魚湯每日新鮮自己煲,絕無味精添加,難怪咁鮮甜。朋友就點咗雙湯蟹籽雲吞撈麵,雲吞份量有五粒入面全部都有大大隻蝦,非常彈牙。撈麵質地軟熟乾身。但原來佢哋最出名嘅係手打豬肉丸同手打蝦丸下次一定要試吓。飲品方面,試咗自家製菊花茶,同埋自家製陳皮羅漢果。飲得出真係落足心機自己煲。

但原來佢哋最出名嘅係手打豬肉丸同手打蝦丸下次一定要試吓。

一人炸蠔餅
一人炸蝦餅