2019-02-03
二人晚餐之前未幫襯過,二人正找地點晚飯,路經有點心,香港點心應該差極有限,心想一試無防。坐下,只有普利及鐵觀音選擇。茶到,準備清洗一吓餐具,點知兩個柸都好油,污糟邋遢,取隔離位的柸洗一洗,就畀侍應問我幾多位(即示意做咩洗多隻柸,當然態度不佳啦),但如果貴鋪啲餐具衛生點,客人都唔會搵柸換啦,我嚟食嘢唔喺畀錢仲嚟幫你洗柸,之後茶壺加水仲大大力放下茶壺,服務態度極之不佳,基本禮貌都沒有,即刻無心情食,是但叫了三個點心食唔飽都算,拿拿聲食完走人。煎釀占椒: 唔錯、熱辣辣。鳳瓜排骨飯:一般,無特別,飯有飯香。布拉牛肉腸粉:牛肉世家,但牛肉完全無味,餡料份奇量少,是山竹牛肉質料,最奇怪喺腸粉厚身到不得了,咁大個人食過最厚、最硬身的,所以食好飽肚,賣腸粉簡直係獻醜。
煎釀占椒: 唔錯、熱辣辣。
鳳瓜排骨飯:一般,無特別,飯有飯香。