2019-12-19 1801 views
爸爸忽然話好想食潮州打冷,見晚飯時間已過,就喺Openrice 搵到近近地呢間。點咗一窩蠔仔肉碎粥、鹵水拼盤(小)和帶子小炒皇。🦪蠔仔肉碎粥的蠔仔不算好新鮮,但粥的味道不錯👍鹵水拼盤唔係冷盤果種,鹵水汁係暖暖哋,味道免強可以👌帶子小炒皇係整頓飯的敗筆👎雖然知道帶子係急凍的,但都無諗到肉質不堪程度令人無法接受,最後成碟打包拎走,但一粒帶子都無食過,仲有係成碟餸味精太重,食完又係半夜起身狂飲水😏至於服務態度。。。☹️或者係做開街坊生意,不介懷啦😁經常好懷疑一間食肆服務態度不濟,理由係十分好生意唔憂做?🤔如果食物品質十分出色,受下氣都叫做鬼佢叫好食咩!但食物質素差勁喎👎係我唔識叫餸?!還是其他食客要求唔高?!🤷🏻‍♀️

蠔仔肉碎粥

🦪蠔仔肉碎粥的蠔仔不算好新鮮,但粥的味道不錯👍

鹵水拼盤(小)

鹵水拼盤唔係冷盤果種,鹵水汁係暖暖哋,味道免強可以👌

帶子小炒皇