2017-01-07 1546 views
我第一次光顧Red Mango係去荃灣悦來坊既分店,未試過素食既自助餐,覺得好有新鮮感。果度既食物款式轉得好快好新鮮,乳酪亦好好味道,所以心都諗住下次要黎再食過。今次我就同屋企人去左九龍城廣場既分店,黎到門口人影都無隻,職員仲多過客人,但見一場黎到,都係想試下。擺低隨身物品就出去拎食物,出到去款式唔多,最過分既係我拎返黎既印度烤餅、炒四季豆、烤羊肉串等等,全部都係又乾又硬又凍,唔知擺左幾耐!屋企人已經再無意欲出去拎第二轉食物,不過俾左錢,就儘管試食僅有既食物。但係入唔到口。最期待既已經得返沙律同乳酪,我欣賞餐廳做出自家製既醬汁,但奈何唔岩口味。到食乳酪既時候,我仲未用心品嚐既時候已經食到裏面有一粒粒凝固既奶,要自己咬開,質感完全唔細滑,連最期待既,都變為失望....只可以話,我真係唔會再食多一次,我3個人食,600蚊,我出去其他素食餐廳已經可以食到好飽好滿足,呢度既質素劣到差啲想叫你地回水。唔知道係咩原因,荃灣同九龍城既質素係可以差咁遠,建議想試既,都係去荃灣分店。

2017-01-06