2018-10-15
絕對會毫唔留手咁食 朋友一知道旺角開咗分店就拉咗我去試下咩料子. 打邊爐當然係要辣下辣下先過癮. 怕太辣可以試下一半辣一半唔辣. 價錢仲有半鍋咁計, 一個價錢但試到兩種口味。湯底我地揀咗正宗重慶麻辣鍋 – 小辣 (半鍋$84) 配椰子滑雞煲 (半鍋$114), 合共就$198試哂兩個湯底喇. 湯底好快黎到, 我地先醒起要拎醬料, 指示牌好清晰寫到明兩邊都有, 醬料方面一D都唔馬虎. 香港地未見過麻油係獨立擺哂係到任你裝, 味道係絕配誇啦啦. 炸響鈴 ($38) 呢個價錢有成六大條, 價錢平味道又OK, 好有再ENCORE嘅衝動. 團圓鴨血 ($68) , 食麻辣鍋真係唔小得, 呢間鴨血好好味, 夾落去係唔會散開之餘, 唔係完全食完無味個種, 有口感又有味道.牛骨濃汁牛丸 ($68) & 薑汁皮蛋貢丸 ($68), 絕對唔可以睇小嘅丸類, 咬落去好多汁, 有驚喜, 中上價錢但貴得合理, 唔係咁簡單! 麻辣鍋點小得係紅薯粉 ($38), 啖啖都刺激緊我味蕾, 配埋竹蔗茅根1L ($78) 下下火, 飲得出係真材實料去煲, 食完同朋友都覺得呢間打邊爐絕對會返轉頭. **值得一讚:醬油+茶
香港地未見過麻油係獨立擺哂係到任你裝, 味道係絕配誇啦啦.
**值得一讚:醬油+茶錢都係$10, 絕對係抵唔係講笑.**