2017-12-12
以前明明路過呢間餐廳好多次,但都不以為意。直到朋友話有間正野,要帶我去試!我先發現咗原來呢度係一間餐廳仲要係有live Band唱歌嘅餐廳餐廳樓高兩層,下面果層係吸煙區,啱晒啲平時有需要嘅朋友落嚟抖氣餐廳環境都唔錯,旁邊仲放咗好多酒樽!一見到就引起我鋪酒癮啦所以無理由唔飲番杯我地叫咗兩杯signature cocktail 一杯係taste of life $138,另一杯係Highland Orange$138,兩杯味道都係比較甜,幾易入口!啱晒我地呢啲想飲,但又唔係好識飲酒嘅人叫完飲品無耐就有live band 表演啦!勁有氣氛好啦!講番嘢食先,朋友誠意推介呢個西班牙辣肉腸白酒忌廉汁煮紐西蘭刀貝蜆$178話好好味!好彩,佢無介紹錯刀貝蜆又大又鮮甜,蜆肉肥美豐腴,配埋個忌廉汁一齊食,正!如果想口感再豐富啲,仲可以夾埋個蒜蓉多士一齊食,係另一種滋味之後就係烤海虎大蝦羅勒番茄汁卷扭粉$178,卷扭粉軟硬度適中,食落幾好咬口如果你同我一樣,食厭咗意粉或者長通粉呢啲傳統Pasta,不妨試吓呢隻卷扭粉,都幾過癮蝦大大隻,口感鮮味爽口,對得住個價錢!哈哈之後再叫咗半份西班牙黑毛豬肋骨$128薯條
叫完飲品無耐就有live band 表演啦!勁有氣氛
蝦大大隻,口感鮮味爽口,對得住個價錢!哈哈
之後再叫咗半份西班牙黑毛豬肋骨$128薯條即叫即炸,上枱是仲係熱辣辣唔沾茄汁都已經好味!至於豬肋骨就外脆內軟,輕輕一切就已夠骨肉分離,水準唔錯
成餐飯好滿意,而且一路食一路有人唱live,絕對係加分位