2015-08-28 997 views
lunch 拮幾粒魚蛋算喇,留肚今晚去半島酒店食好野 ﹗食過翻尋味,第二次幫襯。上次黎見到係兩個背心壯男看舖,今次係轉左公公婆婆喎。絕代雙驕,一個負責烇烚烚、一個負責腸粉,非常合拍。服務有善,不慌不忙、悠然自得招呼食客們,大家要耐心等多陣喇。望望啲美麗魚蛋先,聽得到佢地熱烈地呼喚我呀!睇落仲以為前面淺色魚蛋係唔辣,後面深色係勁辣魚蛋,點知剛剛倒轉。辣魚蛋兩串、一條腸、一串牛柏葉,lunch 咁就一餐!辣魚蛋辣味夠,感地結實又彈牙,而且辣中帶香甜,因為係蠔油味啦。咖哩味已完全攻佔整粒魚蛋,灌滿咖哩既圓碌碌魚蛋一咬爆汁,感覺超爽!牛柏葉雖然灼耐少少可以更入味,但變得唔夠爽脆,韌左少少喇。本來牛柏葉都好索汁架啦,伯伯怕唔夠熟?定係唔記得左呀? 腸仔熱辣辣,juicy 多汁,唔係腍劈劈怪味腸,滿意好食!我自己就終意將腸仔烚到發賬,差不多爆最好味!湯汁已浸入腸仔之中,正!

辣魚蛋、腸仔手、牛柏葉
2014-04-25
TakeAway
$40 (Lunch)