2021-11-17
👁🗨 龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 (7.5/10) 💲128.之前已經成日係網上面見人地推介呢個龍蝦湯牛油果大蝦烏冬,既然一場離到,吾係吾叫離試下掛😂先講個龍蝦湯,味道濃郁,但係就比較稀身,就算就咁飲都絕對冇咩問題,吾覺有太大既味精😇大蝦有三大隻,每隻都真係爽口彈牙,大大隻,食得出佢係加左黑椒做調味,所以幾香口😎牛油果份量都多,熟成度岩岩好,亦都令我發現原來牛油果係可以配龍蝦湯,成件事冇咩違和感😂烏冬因為用上稻庭烏冬既關係,所以麵質都有番咁上下質素,偏向滑身🙃不過份量比起意粉就相對地少,如果個龍蝦湯可以做番稠身少少就好啦,無論烏冬抑或係牛油果大蝦就可以再掛湯多啲,入味啲🤨.👁🗨 味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉 (7.5/10) 💲128.另外叫左既呢個意粉質素都吾錯,離到就已經見倒佢面頭有大量既蟹籽,入面既蟹膏同蟹肉都比得非常慷慨😋忌廉醬汁整得夠哂creamy,配埋紫菜一齊食,增添左層次感🤓意粉既軟硬度亦都岩岩好,呢個意粉真係好適合鍾意食蟹既人🤩.👁🗨 胡麻醬秋葵 (7.5/10) 💲48.呢個胡麻醬秋葵既賣相同用碟都可以見倒花左心思,顏色好突出之餘,亦都影相able😂秋葵既份量幾
👁🗨 味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉 (7.5/10) 💲128
👁🗨 胡麻醬秋葵 (7.5/10) 💲48
呢個胡麻醬秋葵既賣相同用碟都可以見倒花左心思,顏色好突出之餘,亦都影相able😂秋葵既份量幾多,一條秋葵一分為二,方便食😂底下仲有啲普通沙律菜同蕃茄仔,胡麻醬既份量都夠哂
👁🗨 熱情果高山茶 (7/10) 💲42
平時熱情果既野好易會太甜,不過呢杯既甜度做得岩岩好,飲落清香帶甜,岩哂食完比較creamy 既意粉之後飲😇
👁🗨 熱朱古力 (7/10) 💲38
佢既朱古力都有拉花,仲要圖案吾係平時成日見既心心,而係一個複雜難度相當高既一個圖案😎餐牌寫明話呢個朱古力係用天然法國可可粉去整,不過吾同地方既可可粉有咩分別。我就吾太清楚😂最重要既係呢杯朱古力飲落甜度適中,味道亦都濃郁🥰
🔛 整體評分(7.5/10)