2013-08-23
最近熱愛韓式小食~ 經常去尖沙咀金巴利道流連 聽朋友講, 銅鑼灣times square食通天最近大改革~ 開左間韓式小食店~ 上黎openrice睇到個名已經覺得好面善~ 諗諗下就記得自己係首爾食過! 啊, 原來已經進軍左香港! 以後想食韓式小食唔洗一定要過海了! 2:30pm去到, 門口侍應同我地講last order係3:00pm, 而3:30pm就會落場~ 雖然一定食得切, 但心想weekend係銅鑼灣黃金地段sell快餐式小食既食店竟然有落場時間就有d失落 @_@ 又唔係酒樓, 亦唔係一般traditional的韓式食店~ 仲要正值星期六~ 咁樣唔係會做少好多生意咩? !快快手坐低就同友人睇menu~ 發現價錢都唔係平~ 因為我地得兩個人, 所以只點咗兩樣食物~ 反而小食真係唔多! 坐位亦都麻麻, 唔太舒服之餘仲有d迫! 隔黎2張枱講咩都聽到晒~依個太陽蛋韓式炒飯好普通, 自己係屋企都整到~ 無乜料但飯量算多! 雖然佢成碟都紅紅橙橙, 但食落一d都唔辣!依個卡邦尼年糕算係全間餐廳既重點之選! 自己本身特愛carbonara! 初頭聽個名"卡邦尼年糕" 以為會陋上加陋! 點
overall都食得開心! 希望遲d會多d款式揀, 因為食物選擇始終唔夠多!!!~