2024-07-19
呢一間以法式可頌球廣為人知嘅甜品店,之前一路都係開喺上水,作為一個馬鞍山人,山長水遠搭去上水真係特登為咗買佢個撻😂早幾日去開k11嗰邊食榴槤雪糕,出到嚟聞到一陣好熟悉嘅烘焙香味,原來平時食開嗰間arte已經進駐k11藝術館!由於今日晏晝都食咗好飽所以只係買咗兩樣嘢,不過唔緊要啦喺我屋企搭出去尖沙咀都係一程巴士!要再過嚟買都唔係好遙遠嘅事🥰🍰法式反烤蘋果杏仁撻全新推出創意慕絲撻系列用上多種極受歡迎的水果及堅果作主調,6款口味以「浪漫」的法式甜點風格裝飾,各有其獨特美感,令視覺、味覺獲得同步享受!!每口都會有蘋果肉嘅香味同口感🥰撻底鬆化,面頭嘅花花係充滿奶香味嘅硬糖🥰🫓開心果夏威夷果仁曲奇-而創意曲奇系列中備有8款口味,每款都加入2至3種帶有不同口感的餡料,加上特厚特大的造型,簡直是最「邪惡」之味蕾誘惑,一試便立即愛上。而家好多人都鍾意拎嚟整甜品嘅開心果,原來加入曲奇係可以咁鬆化好食嘅,味道唔會太甜好適合鍾意健康嘅朋友主打香港首創「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球、各款造型同迷你蛋糕 ,以及全手工曲奇繼續於店中發售,多樣化的甜品中必定可找到一些新玩「味」,非常之贊成佢哋開喺k11藝術館因為甜品
原來平時食開嗰間arte已經進駐k11藝術館!
🍰法式反烤蘋果杏仁撻
每口都會有蘋果肉嘅香味同口感🥰
撻底鬆化,面頭嘅花花係充滿奶香味嘅硬糖🥰
🫓開心果夏威夷果仁曲奇
主打香港首創「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球、各款造型同迷你蛋糕 ,以及全手工曲奇繼續於店中發售,多樣化的甜品中必定可找到一些新玩「味」,非常之贊成佢哋開喺k11藝術館因為甜品,真係可以媲美為一件藝術品🥰