對上一次嚟旺角,未行到真正呢間村爺爺泡飯,就已經比前一個街口嘅村爺爺車仔麵吸引左入去食,今次終於一心一意黎試個泡飯!星期日夜晚大約10點左右,好彩人唔算太多,等左大約10分鐘,已經可以入去吃了南乳雞翼 ($28/4隻)其實計返都要$7 一隻,但係相比其他雞翼,佢呢度個南乳味好重,而且新鮮炸起,又脆又熱辣辣,黎e度必食!花膠松茸干具雞煲翅 ($98 + $10轉套餐)將飯轉咗做上海湯麵,分量比飯好似少咗啲,但係咁嘅價錢,有半隻雞🐥,而且有好幾舊花膠,仲有啖雞湯飲,已經心滿意足了。餐廳仲好窩心添,會比手套客人用嚟撕開啲雞件,方便食🥰殿。海鮮龍蝦湯泡飯 ($98)一嚟到已經比大大隻龍蝦🦞吸引左我目光而且望到佢個湯都好足料,有帶子,青口,魷魚,仲有蜆肉!雖然有少部分蜆肉有沙影響左口感,但整體都好好! 不過可能我坐近風口位個湯好快就吹凍左😭總括而言,性價比超高!超抵食,大大推介

南乳雞翼 ($28/4隻)
花膠松茸干具雞煲翅 ($98 + $10轉套餐)
餐廳仲好窩心添,會比手套客人用嚟撕開啲雞件,方便食🥰
殿。海鮮龍蝦湯泡飯 ($98)
一嚟到已經比大大隻龍蝦🦞吸引左我目光
總括而言,性價比超高!超抵食,大大推介
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Last Night Supper)