2021-01-02
大阪人氣No.1嘅吐司店喺上個星期終於開幕啦❗️已經成為近期好hit嘅人龍店🔥 好彩我都唔輸蝕,決定聖誕節朝早就去排隊等佢開門,真係有啲癲🤡🕺🏽門口分咗兩條隊,一條係排堂食,另一條係拎籌買原條吐司🍞 拎咗籌唔代表可即時購買,要等出爐時間,最早嘅係10:00大概一個鐘頭出一次爐🥲 如果只想買片裝吐司就唔使拎籌,等開門購買就可以(不過原條平啲嘅)😉 我地大約8:25去到,前面有大概六個人等緊;去到8:45就黎開門,堂食嗰邊都開始出現人龍有1x人呢,而拎籌呢邊就有2x人🙈 我地兩邊都有排,食完野就可以買包包啦👍🏽講到咁人氣究竟值唔值得排隊呢❓睇埋食評再講啦🤪▪️極美 配 3款果醬 + 北海道牛油 $49▫️極生 配 3款果醬 + 法國傳統牛油 $51Menu好簡單,先揀一款吐司,再加配果醬/牛油🍓 店內有15款jewel jam任君選擇🤩極美 ◍ 無蛋奶,適合乳糖不耐者,鬆軟輕盈,麥香較重極生 ◍ 無蛋,更鬆軟濕潤,帶微微奶香兩者帶有甜味,加了蜂蜜製作,生吐司就係直接食就好好食🥰北海道牛油 ◍ 細滑得多,重奶香,食到最尾先有少少鹹味🤏🏽法國傳統牛油 ◍ 同平時食嘢一樣,亦鹹啲𝚓𝚎𝚠𝚎𝚕 𝚓𝚊𝚖𝚜冧
講到咁人氣究竟值唔值得排隊呢❓睇埋食評再講啦🤪
▪️極美 配 3款果醬 + 北海道牛油 $49
▫️極生 配 3款果醬 + 法國傳統牛油 $51
極美 ◍ 無蛋奶,適合乳糖不耐者,鬆軟輕盈,麥香較重
極生 ◍ 無蛋,更鬆軟濕潤,帶微微奶香
兩者帶有甜味,加了蜂蜜製作,生吐司就係直接食就好好食🥰
北海道牛油 ◍ 細滑得多,重奶香,食到最尾先有少少鹹味🤏🏽
法國傳統牛油 ◍ 同平時食嘢一樣,亦鹹啲
𝚓𝚎𝚠𝚎𝚕 𝚓𝚊𝚖𝚜
冧酒葡萄 ◍ 同Häagen-Dazs隻味一樣,配麵包好驚喜😍
伯爵奶茶 ◍ 真係伯爵奶茶味,但奶味似煉奶,會甜啲揸麵包啱啱好
黑芝麻珍珠 ◍ 有芝麻粒,甜度係芝麻雪糕咁
電氣石檸檬 ◍ 清新但有啲人造香料味似檸檬糖
紅寶石玫瑰紅桑子 ◍ 冇玫瑰味,酸甜正常
翡翠抹茶 ◍ 呢個有啲伏,甜度頗高,茶味好淡
▪️極美 原條吐司 $45 | 片裝 $24
▫️極生 原條吐司 $50 | 片裝 $26
原條可以切到3-4塊有厚多士,所以買一條平過買片裝,同埋點都會食得晒一條🤤 麵包真係超好食‼️強烈推薦大家買黎食❤️ 包控就一定有恆心去排隊買黎食㗎啦,至於非包控可以等人龍散去先食都未遲,重點係點都要試一次💯