2009-10-22
平時重慶燒就食得多,雖然舊舖仲幾好味,但真係幾悶 ,新舖就完全唔得,D師傅手勢真係同以前果D冇得比,行遠D去老尖既川燒又太貴 ,食同一樣既野真係要比多成30%我又唔多想,因為真係同一樣野黎 ,今日見呢幾日翻風就入元朗探下老人家問候下,出番黎時傻下傻下渣左架車入屯門,順手去埋五月燒試下,之前見呢度都幾多人話OK,就渣架車去,去到門口竟然有位泊!!? 仲係對正門口,之前有D朋友仔話有得泊車我都以為係附近有場泊,真係估唔到係咁方便,即時心情大好,見門口仲話有大閘蟹食,就更加有驚喜(開頭仲以為係燒)企一企門口睇野果時見到個抽風都幾勁,係咁抽D煙出黎,D坐位又係同重慶燒果D一樣,勁有親切感,入到去問阿姐有咩好介紹,佢介紹我大閘蟹同大既大頭蝦,我問佢有幾大同幾錢,佢仲話58蚊隻有成隻筷子咁長, 講到咁誇就叫一隻試下,之後突然有差佬黎趕車,爽手出去渣開架車,兜完一個圈番黎又係泊番果個位,哈哈第一次食感覺唔錯,味道唔過火,但用料真係唔錯,而家知咁方便一定多d渣車入黎食
今日見呢幾日翻風就入元朗探下老人家問候下,
出番黎時傻下傻下渣左架車入屯門,順手去埋五月燒試下,
之前見呢度都幾多人話OK,就渣架車去,
企一企門口睇野果時見到個抽風都幾勁,係咁抽D煙出黎,
D坐位又係同重慶燒果D一樣,勁有親切感,
入到去問阿姐有咩好介紹,佢介紹我大閘蟹同大既大頭蝦,
我問佢有幾大同幾錢,佢仲話58蚊隻有成隻筷子咁長,