2017-10-03
星期六約左一大班friend 食飯,之前一直想食温野菜今次我地一早就去排隊!終於試到!入到去枱唔算多,有維港海景色。晚市有3款套餐,最後我同朋友叫左A,套餐有前菜,餐飲,主食烏冬/飯,一份竹輪拼盤,自選5款野菜同一份肉。A餐肉類有2款選擇,牛雞豬/雞鹿兒島豚肉。湯底有唔同選擇,昆布湯免費,可以加$升級轉其他種類。升級轉做和牛湯,牛湯清香,好重牛香味!前菜有昆布椰菜沙律,枝豆,鵪鶉蛋同泡菜,份量充足!首先上係竹輪,魚餅,豆腐同免治雞肉。竹輪同魚餅彈口,竹輪有淡淡蔥味,豆腐豆味濃!鹿兒島豚腩肉,肉眼,梅肉肥瘦分明食落口唔會全口油,肉質新鮮有光澤,放入口有好香豚肉味,好滿足!丹麥雞肉肥厚,嫩,無雪味,份量十足😋。5款自選菜新鮮,鮮菇,小棠菜,娃娃菜同大根。大根無渣爽口,食完肉再食返菜減下罪惡感。烏冬略嫌唔夠彈牙。餐飲叫左白桃燒酎乳酸梳打!白桃味香甜加上小小燒酎甘味配合得好好!食完一份餐十分滿足😋
食完一份餐十分滿足😋