2021-06-09
餐廳環境雅緻,有一條鋪滿石春及木板嘅小路通往日式廂房,抬頭仲有一大片紫藤花海😍既浪漫又充滿日式風情🥰🍱極品刺身定食($228)配:白飯、沙律、麵豉湯及漬物由廚師揀選9款當日時令刺身,有拖羅、油甘魚、劍魚腩、三文魚腩、鯛魚、帆立貝、北寄貝、牡丹蝦及魷魚,刺身肥美又新鮮,味道甘甜👍🏻呢個價錢食到咁多款高質刺身真係好抵👍🏻🍜冷中華拉麵($78)拉麵煙韌彈牙,配埋蛋絲、青瓜、蟹柳、腐皮及叉燒一齊食,口感好豐富😋撈勻後再蘸冰凍帶酸嘅拉麵汁,清爽又開胃,好啱夏天食😋🍣黃金魷魚軍艦($26/ 2件)🍣花之戀($22/ 1件)多叫咗一款軍艦及壽司,整體都唔錯,但可能我擺得太耐先食,所以軍艦塊紫菜有啲腍,而花之戀就正常發揮!🍢蜜糖燒菠蘿($20)🍢日本A4和牛($68)🍢黑椒牛舌($38)燒菠蘿甜到真係好似蜜糖咁,超juicy又好食😋和牛及牛舌未食已聞到好香😌和牛牛味好重,而牛舌就彈牙有嚼勁,呢三款都係必食推薦👍🏻食物幾高質,價錢又唔貴,環境又夠特別,真係值得一試㗎👍🏻
🍱極品刺身定食($228)
配:白飯、沙律、麵豉湯及漬物
🍜冷中華拉麵($78)
🍣黃金魷魚軍艦($26/ 2件)
🍣花之戀($22/ 1件)
🍢蜜糖燒菠蘿($20)
🍢日本A4和牛($68)
🍢黑椒牛舌($38)
食物幾高質,價錢又唔貴,環境又夠特別,真係值得一試㗎👍🏻