2021-04-15 982 views
上次黎Mirror冇左我每次必食既芝士焗長通粉,不過就多左個機會試下其他口味,食左個我都好鐘意既忌廉芝士手工意粉。不過我始終都係對個長通粉念念不忘,終於等到佢come back喇!一入lift就見到個menu,超開心落完order就送上左沙律,之後就係餐湯同蒜蓉包。佢地個蒜蓉包真係超好味,焗得恰到好處,唔會太硬刮親個嘴仔,蒜蓉味夠哂香濃。南瓜湯好足料,濃稠度適中,飲落啖啖南瓜味。終於等到我最愛既芝士焗野菌香草醬長通粉喇。咁耐冇見,都發覺到佢有少少唔同,就係啲醬汁比以前少左。有啲人覺得好似偷工減料,但我就覺得依個做法係正確既,因為之前既醬汁比較多,如果食哂會有啲漏,依家調整左個份量就啱啱好。依個長通粉最吸引人之處就係佢既vegan cheese,香濃既味道直情勝過有奶既cheese。最後黎多杯咖啡,成個午餐就perfect。Mirror長期都只有一個店員負責店面所有工作,set枱、落order,上餐同收錢都係佢,雖然鋪仔細細唔多位,但都感受到佢有幾忙。雖然一腳踢,但佢就跟得好足,比人好好服務既感覺,值得一讚。