2021-10-17
今次同咗位素食朋友一齊去,所以主要叫咗兩樣素菜,而我就私心叫左宮保雞丁😍🙆🏼♀️ 平日去食,唔洗等就可以入去晚餐!正🤩🍲油豆腐粉絲湯 $88豆卜吸晒清甜既上湯,連埋粉絲口感唔錯,碗湯熱辣辣,唔係街邊果啲味精,encore咗好幾碗!有人叫「學斗菜」,我就通常叫小白菜🥬🤣,加埋落個湯度,當湯又得或者送飯菜又可以!素食朋友大愛哩款!清甜潤喉又飽肚!🫒雪菜毛豆百葉 $88健康又清香嘅選擇之一,百葉配上雪菜,清得黎又可以由雪菜添到少少鹹味,加埋毛豆就有咬口啲!🧆宮保雞丁 $88私心之選- 宮保雞丁就香、濃、脆!腰果炒香,食落脆口,加埋大隻辣椒🌶️,十分惹味!而且大愛翠玉瓜中和咗個油膩感,又吊起個味!中式菜梗係唔少得茶,坐低時即刻俾壺茶我地,每人$10茶位,招呼周到!最緊要夠有禮貌!朋友話下次再黎,食炸饅頭!
🍲油豆腐粉絲湯 $88
🫒雪菜毛豆百葉 $88