2020-06-15 2584 views
次次經過厚福街都見到2DP排滿長長人龍,有時都會心郁想試下究竟點解佢咁受歡迎!直到有日落雨天,終於唔算太多人就比我同朋友搵到機會喇~出面等位唔多,但入面依然坐滿晒人,所以惟有退而求其次去左吧枱位坐~其睇餐牌之前,其實都唔知佢係一間素食餐廳,整係知佢有個原個蜜瓜沙冰好出名,睇過之後先發現原來素食都可以有好多花款煮意,賣相都相當吸引!原個南瓜忌廉大麥飯,比餐牌張圖完全吸引左,每粒飯都充滿淡淡忌廉香,食落唔會膩口,飯粒好有口感,最令我陶醉既係,每食一啖都加上側邊南瓜蓉,提升左唔少層次感!忌廉牛肝菌素肉碎闊條麵,闊條麵煙韌彈牙,加上素肉碎味道同口感都同真肉碎好相似,但忌廉牛肝菌個汁我就覺得略為少左啲,令到個麵底偏乾身,我自己就比較中意濕潤少少既口感~純素雞腿,好有驚喜既一款菜色,外觀上同雞腿係冇分別,再加上有酸辣汁坐鎮,而第一下咬落去口感相當脆身,內裡係一層層令到素雞腿脹卜卜既腐皮,估唔到純雞腿都可以整到咁出神入化!火龍紅茶乳酪,嗌左杯火龍紅茶乳酪,乳酪相當出眾,味道上去健康又開胃~蜜瓜碗 農埸牛乳刨冰,最後緊係唔少得人氣大熱佢地既蜜瓜碗!粒粒果肉相當香甜,而且凍冰冰消暑解渴一流~牛乳刨冰又香
次次經過厚福街都見到2DP排滿長長人龍,
有時都會心郁想試下究竟點解佢咁受歡迎!
直到有日落雨天,終於唔算太多人就比我同朋友搵到機會喇~
忌廉牛肝菌素肉碎闊條麵
純素雞腿
火龍紅茶乳酪
蜜瓜碗 農埸牛乳刨冰
蜜瓜碗 農埸牛乳刨冰,最後緊係唔少得人氣大熱佢地既蜜瓜碗!
粒粒果肉相當香甜,而且凍冰冰消暑解渴一流~
牛乳刨冰又香又滑身,真係名不虛傳!
純素雞腿
火龍紅茶乳酪