2020-11-27 2046 views
好少見有💛 店點心,今次試咗荃灣呢間全記點心😋 雖然要排隊,好彩都好快有位,位置算闊落,都坐得舒服,但食物質素認真大失所望😕🌑 黑金奶皇流沙包($21)呢個推介👍🏼 黑金外表好特別,加埋奶皇流心爆汁流哂出黎,好食😋🥠 沙嗲金錢肚($27)、鴛鴦燒賣($25)、鮑汁鳳爪($30)呢三樣都唔錯,沙嗲金錢肚好惹味,燒賣彈牙,鮑汁鳳爪好重藥材味。🥣 香煎蘿蔔糕($21)應該唔可以叫香煎🙈🙈 好腍好散,應該一路蒸住翻熱,好似一路比水浸住,食唔出煎嘅香脆😅😅中左小伏🥢瑤柱珍珠糯米雞($27)荷葉包得唔好,成隻散晒😰 蒸到d水入哂去入面,d汁多到嚇親,似糯米粥多d🙈 d汁同水多到唔係好知食緊咩😅😅中左大伏唔推介😅另外入到去坐咗好耐都未見有人開茶,茶係用陸羽茶包一人一個😂😂 雖然每人只係$3茶錢,但都有啲失望🙈 可能我哋唔係下午茶時段幫襯,所以感受唔到平日大家大讚嘅特別抵食🤨 如果大家都想試下嘅😉 建議避開我地中伏嘅items,純粹當支持下黃店唔好抱太大期望😅

🌑 黑金奶皇流沙包($21)

🥣 香煎蘿蔔糕($21)

🥢瑤柱珍珠糯米雞($27)

$80 (Lunch)