2018-11-03 732 views
每次去搵男朋友都好擔心食咩好,將軍澳對我黎講就係美食沙漠,好彩近排開左呢間好出名既德美壽司,以後都有好野食了😍仲記得當年第一次食德美壽司係去polyu探朋友仔,佢話呢間lunch set平又好食,自此之後我每次搵佢都會去食德美😂呢間分店質素都唔差。只不過我7點半左右到,已經幾多人排緊隊🙈唔想等太耐既就早d黎等位近排去到邊都好鍾意影餐具😂🥗沙律同麵豉湯湯入面有一隻蜆仔架🍣德美海膽魚生丼 ($158)女仔真係好愛刺身加舊飯❤男朋友鍾意食海膽所以揀左呢款😋刺身有玉子,蝦,三文魚,油甘魚,帶子,海膽,蟹籽,同細蠔仔😍每一樣都好新鮮,而且刺身唔算切得太薄。不過飯就冇咩醋味,睇下每個人啱唔啱口味啦。🐟銀鱈魚西京燒定食 ($118)有一塊魚同一pat沙律醬😎識我既都知我超級鍾意食沙律醬😂其實叫呢款就係為左食沙律醬😂銀鱈魚同沙律醬係絕配! 魚皮煎得少少脆,加上魚肉有少少油,再點上沙律醬,真係好惹味。如果再多舊魚就好啦,食飯冇咁dry嘛😆🍋定食set既甜品一向食lunch set都有牛奶布甸送😍😍未食完飯個陣見到隔離枱送另一樣甜品,好擔心冇得食牛奶布甸呀😣好彩最尾都係牛奶布甸,仲有芒果汁😘芒果汁有少少搶

近排去到邊都好鍾意影餐具😂

🥗沙律同麵豉湯
湯入面有一隻蜆仔架

🍣德美海膽魚生丼 ($158)

🐟銀鱈魚西京燒定食 ($118)

如果再多舊魚就好啦,食飯冇咁dry嘛😆

🍋定食set既甜品
一向食lunch set都有牛奶布甸送😍😍未食完飯個陣見到隔離枱送另一樣甜品,好擔心冇得食牛奶布甸呀😣好彩最尾都係牛奶布甸,仲有芒果汁😘芒果汁有少少搶左布甸味,不過都好食呀,布甸好滑😆

Type of Meal
Dinner