尋日去咗紅磡食完嘢之後,想買返啲麵包做聽日早餐,喺地鐵站附近發現咗呢間「滿地可餅店」,見到呢度乜嘢麵包、糕餅都有齊,價錢亦都唔算好貴,所以就入去掃咗一堆包。原味布甸包($13)對比起其他大餅舖,呢度嘅價錢平啲,布甸幾滑溜,甜度適中,麵包皮唔會好硬,質感脆,翻熱咗食更好。紫薯條($6/條;$20/4條)我好鍾意食呢個紫薯條,賣相吸引,食落外皮脆卜卜,估唔到入面仲有紫薯餡,好食!麻薯波波($5/粒;$12/3粒)嘩!見到咁大粒麻薯波波都只係12蚊三粒咁抵,梗係要買嚟試下😍食落煙韌好味。咖啡方包($17)有扭紋嘅咖啡方包,成功吸引咗我去買。方包鬆軟可口,食落有淡淡咖啡香味碎蛋紫菜肉鬆卷($13.5)入面非常足料,碎蛋同紫菜嘅份量都幾多,仲加埋出面嘅肉鬆增加鹹香味。肉桂合桃提子($12)幾重肉桂香,加埋粒粒爽口合桃碎,甜而可口。花生卷($10.5)呢個花生卷非常足料,入面有超多花生粒,麵包夠多層,每一層都有花生餡。牛角包($12)阿爸最鍾意食牛角包,所以一見到佢就話要買喇,食落鬆脆可口,牛油香重。
尋日去咗紅磡食完嘢之後,想買返啲麵包做聽日早餐,
喺地鐵站附近發現咗呢間「滿地可餅店」,

原味布甸包($13)

紫薯條($6/條;$20/4條)

麻薯波波($5/粒;$12/3粒)

咖啡方包($17)
有扭紋嘅咖啡方包,成功吸引咗我去買。
方包鬆軟可口,食落有淡淡咖啡香味

碎蛋紫菜肉鬆卷($13.5)

肉桂合桃提子($12)
幾重肉桂香,加埋粒粒爽口合桃碎,甜而可口。

花生卷($10.5)

牛角包($12)
2024-05-03
Type of Meal