2019-03-25 567 views
.五穀豐收: 炒雜菜五榖飯$41.整體黎講好健康,唔鹹無味精,難得有五榖飯,價錢合理,種配豆腐同豆漿,但感覺上,呢一餐豆類製品好多😂另來,呢間其實都有d肉食(例如金菇肥牛)同其他素食,多元化🤤👍🏻.炒雜菜雜菜包括:四季豆,蓮藕,蘿蔔,木耳,冬茹,娃娃菜,豆卜。什菜係用南乳炒,唔會死鹹好入味😍尤其是個豆卜,吸晒d汁,真係一流🤤.而飯方面有粟米,紅米,糙米,燕麥。穀類方面唔會話得幾粒👍🏻糙米你會見到真係有穀殻,好有口感,d汁用黎撈飯一流。.豆漿真心高質,係濃稠嘅,飲到最尾會有少少腐竹😍😍😍值得一試.五穀豐收 (佐敦)地址:佐敦白加士街19號地下.🎈健康小貼士:食白飯睇落好肥,不防轉食五穀飯,例如糙米嘅膳食纖維是白米的8倍、維生素E是10.83倍。豐富嘅維生素B群,也能促進身體新陳代謝😊
五穀豐收: 炒雜菜五榖飯$41
炒雜菜
而飯方面
豆漿
真心高質,係濃稠嘅,飲到最尾會有少少腐竹😍😍😍值得一試
五穀豐收 (佐敦)
地址:佐敦白加士街19號地下