2009-04-09 62 views
我一出世就住係牛頭角下村,一住都住o左20幾年,最近因為清拆而離開呢個老地方....雖然離開,但係我仍然好鐘意返去個到食o野。大家都會以為華記剩係得糖水,但其實佢個到o既車仔麵同埋飯都好抵食。我最鐘意食佢o地個到o既車仔麵,因為佢d 料唔係普通車仔麵o既料,佢會有粟米腸、豬頸肉、包心丸等等.......再加上我同個到阿姐熟,碗麵真係好大好抵食。而飯類可能只係一d好普通o既午餐肉、蛋、火腿.......但係阿姐都好堅持即整,飯仲可以加底,醬汁仲好多tim,絕對係用心製作。環境一定無大餐廳咁靚,但我仍然鐘意個到好似返屋企o既感覺。
2009-04-01
$30 (Dinner)