前幾日,同老婆去左佐敦行街,行到好熱,老婆話想食甜品,咁就入左大良八記到食。一行入去,見冇咩人就搵位坐啦,坐都末坐好,餐牌都末拎起黎睇,咁就有個牙姐企左過黎問我地食咩,我話等等先,佢就係咁企係我同我老婆之間企左係到,又唔行開俾我地諗下食咩好,咁之後個牙姐就係咁問我地要食D咩,好似吹命鬼咁趕我地走,想趕我地走咪出聲囉,我地最多咪搵個第間食,唔洗咁呀,最後就叫左兩碗糖水黎食…凍合桃糊︰唔算話太甜,多返D合桃味就更加好,總算唔錯。熱芝麻糊︰好好食,唔係好甜,好夠芝麻香味。果時可能太早,唔係好多人黎食甜品,我地食左幾個字,見個牙姐靜就係咁坐係到,一有客黎就好似吹命鬼咁落單,最離譜係見到有一個客入黎坐底食野,行都唔行過去,坐係到問個客食咩落單,果時仲要隔住幾張桌子,我老婆就話,嘩…咁既服務都有既,個牙姐洗唔洗咁懶呀,起身都唔起身落單,都唔知係咪返工既,換轉我係果個客,我就第一時間一定走去搵過第間食,又唔係得你一間甜品店。晚上返左屋企,我老婆就打左去投訴個牙姐既服務,當時有位男仔接我老婆︰我想搵你老闆店舖男仔︰小姐,老闆唔係到,我係E到既當值經理,有咩幫到你呢我老婆︰講返今日果位牙姐既服務出黎投訴
,最後就叫左兩碗糖水黎食…
凍合桃糊︰唔算話太甜,多返D合桃味就更加好,總算唔錯。

熱芝麻糊︰好好食,唔係好甜,好夠芝麻香味。

我老婆︰我想搵你老闆
我老婆︰講返今日果位牙姐既服務出黎投訴
店舖經理︰小姐,真係唔好意思呀,係我地位同事做錯左,我在此向你致歉
我老婆︰都唔係你既錯,唔需要你向我致歉
店舖經理︰我下屬做錯事,作為上司都有責任,係咁Say Sorry…我地公司會正視返E位同事既服務問題
我老婆︰係至好,換轉係邊個都好,個個都一定唔會Like咁既服務囉,想生意好多D人黎食既唔該你教返好你果位員工啦
店舖經理︰係既係既,真係好抱歉,唔好意思,下次再黎食野一定唔會再有咁既事情發生,仲有冇野幫到你呢
我老婆︰冇啦,係咁啦
店舖經理︰小姐,最後再一次向你致歉,多謝你既電話