土瓜灣近街市見到一間專修幾好既拉麵店! 主打係個極濃雞白湯拉麵  同 活燒蒲燒鰻魚飯.行上閣樓, 地方比較寬趟, 唔似平時d拉麵館咁. 一坐到位, staff 就會畀個濕手巾你, 似足係日本咁, 服務到位!佢個menu 唔算好多選擇, 不過主打既雞白都有做湯同沾麵揀! 而今次嗌jor 個 湯拉麵同個鰻魚飯!   好大大碗既拉麵 好大驚喜! 湯上面有一個脆脆(好似炸物)既嘢, 個湯底係用赤雞 煲成6個鐘, 好入味! 當我飲一淡湯時候, 一d 都唔覺得好咸 同口喝! 非常好! 清清既雞湯味個麵都係佢地特製, 口感較軟. 令我覺得最驚喜係個雞肉!  個雞肉口感同平時出面食既完全唔同. 咬落去唔會覺得“鞋”口 而且好嫩! 個鰻魚飯都好下! 佢介紹用既米都係日本出名既七星米, 而且個鰻魚都係即叫即整!  食落口 外面係脆脆既! 而佢係厚身, 裡面有多肉. 而且都有配菜同個味增湯 好抵食!
土瓜灣近街市見到一間專修幾好既拉麵店!

主打係個極濃雞白湯拉麵  同 活燒蒲燒鰻魚飯.

行上閣樓, 地方比較寬趟, 唔似平時d拉麵館咁.

而今次嗌jor 個 湯拉麵同個鰻魚飯!

好大大碗既拉麵 好大驚喜!
個麵都係佢地特製, 口感較軟.

個鰻魚飯都好下!
食落口 外面係脆脆既! 而佢係厚身, 裡面有多肉.
而且都有配菜同個味增湯 好抵食!

2019-06-08
$140 (Lunch)