2025-04-12
同朋友相約星期一放工食飯,咁岩朋友有嘢係銅鑼灣Times買,我哋就係附近揾咗間日本串燒店食🤤。呢間牛惣居酎屋,唔似其他串燒店坐得逼夾,入面每張枱都有足夠嘅位置可以舒服咁坐。而且店員亦好有禮貌,會主動推介同介紹,用餐體驗好好😌餐廳主打串燒及其他燒物,如果喜歡仲有點魚生👍🏻。我地揀咗10款串燒,每樣一對都只係$34,價錢好低食,而且質素都好高😌🌟車厘茄煙肉卷好多人都未必鍾意車厘茄嘅酸,但係呢度車厘茄嘅甜味完全遮蓋哂,再連同燒至香脆嘅煙肉,一鹹一甜,外脆內軟,口感同味道都一流😍🌟牛心平時未必太敢食內臟,因為怕腥。沒想到呢度嘅牛心串燒,一啲都冇腥味,而且好有咬口👍🏻,可能因為成日跳🫣🌟牛骨髓食落口感少少似果凍,但係又有少少咬口👍🏻🌟牛肋條牛肋條串串,燒得剛剛好,既保留肉味,又唔會太靭。啖啖肉😍🌟雞肉大蔥串雞肉大蔥,兩樣平時好少一齊食,估唔到串埋一齊又會咁夾😋🌟雞頸肉好有咬口,口感十足,女士至愛,因為富有骨膠原😏🌟秋葵豚肉卷係其中一樣至愛嘅串串,因為秋葵外脆內軟,豚肉亦燒至香脆。平時唔喜愛秋葵嘅都會想食多幾串🤤🌟燒丸子估唔到芝麻湯圓,都可以用串燒嘅方法,有新鮮感😏🌟日本番薯香甜,而且比較較迷你,
🌟車厘茄煙肉卷
🌟牛心
🌟牛骨髓
食落口感少少似果凍,但係又有少少咬口👍🏻
🌟牛肋條
牛肋條串串,燒得剛剛好,既保留肉味,又唔會太靭。啖啖肉😍
🌟雞肉大蔥串
雞肉大蔥,兩樣平時好少一齊食,估唔到串埋一齊又會咁夾😋
🌟雞頸肉
好有咬口,口感十足,女士至愛,因為富有骨膠原😏
🌟秋葵豚肉卷
🌟燒丸子
估唔到芝麻湯圓,都可以用串燒嘅方法,有新鮮感😏
🌟日本番薯
香甜,而且比較較迷你,食多幾串都唔會太飽😌