慶祝老朋友升職,就梗係要請佢去食好啲啦~~我揀左家樂坊呢間八歌仙,因為上網見到佢環境好靚 而且又可以任食和牛! 餐廳門口已好靚,裝修風格勁和風,尤其係佢出面嘅竹林,好似去左啲園林賞景咁~~仲有座位同座位間好闊落坐得好舒服佢lunch 放題係 燒肉x sabusabu 有三款揀 set A,B,C set 分別係食 美國、澳洲同和牛 ;價錢係 $348/ $398/ $568 我地揀左set B 再另外叫一碟和牛、湯底 6揀2,我地叫左龍蝦蕃茄同加$50 海膽牛奶豆乳* 📍刺身拼盤揀好晒,店員再送上一盤刺身,刺身有三文魚帶子八爪魚,全部厚切鮮甜,但刺身係無得encore ga~📍和牛拼盤每款套餐入面會有4款同等級嘅部位,較高級嘅套餐可以食埋較低級嘅牛款。佢哋嘅每款嘅牛款都會有用嚟做燒肉嘅厚切又或者用嚟火鍋嘅薄切。📍日本和牛部位係有牛三角,牛背峰,牛上脾同埋牛肩胛,油香滿滿,入口即化📍澳洲牛我哋呢次就既澳洲M5和牛,佢哋嘅部位有肉眼,西冷,肩胛同埋牛小排。佢哋嘅油脂分布均勻適中,肉味會較香較濃~📍海鮮試完牛肉,就梗係試埋海鮮啦,款式有扇貝,花甲王牛油蒜香蠔等等📍串燒、炸物同蔬菜牛油金菇好味

佢lunch 放題係 燒肉x sabusabu

我地揀左set B 再另外叫一碟和牛、
湯底 6揀2,我地叫左龍蝦蕃茄同加$50 海膽牛奶豆乳*

📍刺身拼盤
揀好晒,店員再送上一盤刺身刺身有三文魚帶子八爪魚,全部厚切鮮甜,但刺身係無得encore ga~

📍和牛拼盤

📍日本和牛

📍澳洲牛

📍海鮮

📍串燒、炸物同蔬菜
牛油金菇好味~~ 炸墨魚咀都正

📍一品料理
試左清酒煮蜆同牛脷 前者大推!

📍因為我地其實係主打食燒肉,所以承認有冷落左個火鍋hahah 火鍋我地有叫左個爆濃芝士球蝦滑 呢兩樣都推薦!

📍飲品唔係平時放題咁一樽樽,佢係杯上,有乳酸梳打茶等等