2022-05-22 868 views
同朋友慶祝生日,揀左呢間兩年前食過既L'amour 食法國菜。而家主廚換左做前文華東方主廚,六道菜既套餐人均$600+。我哋一人一個set, 再叫左兩杯酒。Rainbow 🌈 $118 打卡賣相一流,味道有層次感,底層會好甜,上面就開始有cocktail味。Mojito $92味道正常發揮,易入口先上第二道菜:蝶豆花鯛魚刺身冷盤味道比較淡,蝶豆花味既汁令鯛魚刺身會提升清新感。法式忌廉湯濃厚忌廉湯有薯仔甘筍做主調,配好香脆既蒜蓉多士食,唔錯。法式魚子醬多士第三道菜有法國菜重磅之選既魚子醬,多士上仲有金箔同新鮮魚子點綴,食得矜貴又好極緻。多士都幾脆口。鵝肝脆撻 第四道菜係季節限定輕食,第一次食有鵝肝既蛋撻,法國鵝肝同港式蛋撻蛋溶入口既雙重滋味,好有fusion菜既感覺。傳統法式鵝肝牛柳 第五道菜係主菜,我哋叫左五成熟牛柳,個鵝肝煎得好香,牛柳就正常發揮,少少韌。配菜好豐富,有西餐用小紅蘿蔔,露筍,茄子,薯仔同Rosemary做拌碟。個薯蓉都有驚喜,有混合左少少白蘿蔔蓉,口感特別。士多啤梨燕窩奶酪最後一道菜係甜品,法國菜出名對甜品有一種堅持,個士多啤梨醬好濃厚,酸酸甜甜咁,燕窩好足料,下面既

我哋一人一個set, 再叫左兩杯酒。
Rainbow 🌈 $118
Rainbow

Mojito $92
味道正常發揮,易入口
Mojito

先上第二道菜:蝶豆花鯛魚刺身
冷盤味道比較淡,蝶豆花味既汁令鯛魚刺身會提升清新感。
蝶豆花鯛魚刺身

法式忌廉湯
濃厚忌廉湯有薯仔甘筍做主調,配好香脆既蒜蓉多士食,唔錯。

法式忌廉濃湯

士多啤梨燕窩奶酪

最後一道菜係甜品,法國菜出名對甜品有一種堅持,個士多啤梨醬好濃厚,酸酸甜甜咁,燕窩好足料,下面既奶酪剛好平均左士多啤梨既酸味,奶酪中間有一層層口感,好似初戀咁令人回味無窮。
士多啤梨燕窩奶酪

呢度好岩情侶同閨蜜慶祝紀念日或者生日黎,個餐廳有種去左巴黎既感覺,度門一打開會變透明,關上就變返半透明,私隱度高。

日間食都有種情調。

有酒吧做背景。

Celebration