2021-07-22
塚田農場觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)3樓L3-L13號舖今日約咗舊同事喺觀塘食飯,因為落雨天唔想麻煩所以就喺附近商場食啦,今次我哋揀咗喺APM嘅呢間日本菜試試,一坐低大家都覺得好肚餓,所以就即刻落單先三文魚親子鹽昆布炒飯 $83炒飯用鐵板奉上,侍應會喺我哋面前倒上蛋漿落鐵板,咋咋聲夠晒吸引🍲三文魚粒非常多,而且每啖飯都食到魚籽,個底仲有少量飯焦,非常yummy沖繩大島魷魚配豬肉炒麵 $88炒麵醬汁甜甜酸酸,同樣係用鐵板奉上,落埋魷魚同埋大大塊嘅豬肉炒更加惹味,呢款炒麵麵條亦都比較粗身,口感一流梳乎厘玉子燒鰻魚 $88有成個飯碗咁厚嘅玉子燒,打卡啱晒!不過就要快啲食如果唔係會塌落嚟㗎!切開有肥美嘅鰻魚粒,而玉子燒本身非常嫩滑,同平時食開一塊塊嘅玉子燒口感完全唔同,強烈推介試吓呢一隻三文魚牛油果美人卷 $42煙銀嘅米紙卷包住三文魚,牛油果,生菜同埋忌廉芝士,再點埋特調嘅沙律醬,口感好特別,值得一試如果大家喺觀塘買完野想近近地嚟食飯,都幾推介呢間餐廳,環境唔錯架,臨走前先見到原來出邊有好多火鍋專用嘅醬料,下次有機會嘅話會想試埋美人鍋
三文魚親子鹽昆布炒飯 $83
沖繩大島魷魚配豬肉炒麵 $88