2021-09-16 81 views
尖沙嘴想食中菜又想搵一個唔係太多人嘅地方,呢度住都係一個好選擇👍🏻環境闊落好舒服又唔會太嘈吵😚大大嘅魚缸仲可以望到啲魚🐟游嚟游去,好寫意❤️-白桃烏龍🍑$14 -飲茶嘅地方真係好少何會有呢種咁有特色嘅茶😚八味金磚🧱$68-炸豆腐外皮酥炸香口,咬落去入邊嫩滑嘅豆腐豆香味濃郁。6️⃣大件揸到金黃嘅豆腐蒜香味重,入面嘅豆腐冇經過任何調味但係就令到鮮味十足👍🏻冰鎮荔枝西紅柿🍅$68-估唔到呢個味道會咁夾咁清新好開胃🍅已經去咗皮嘅蕃茄仔咬落去juicy爆汁,充滿荔枝味嘅湯汁浸住蕃茄,令到蕃茄有香甜嘅荔枝風味☺️食落味道一啲都唔假唔會似係糖水荔枝嘅感覺,係一個好創新食蕃茄嘅煮法。蟲草花豬展燉雞🐔$58-雞肉已經燉到嫩滑到融化哂湯頭入面,書展咬落非常鬆化,湯頭清甜滋潤,仲可以達到清肺止咳😚份量都唔少👍🏻飲得出真材實料冇落味精!面頭嘅雞油就係最好嘅證明🐔姬松茸燉花膠🐟$68-姬松茸帶有杏仁香味,口感好脆嫩!花膠尚算厚肉,食落骨膠原滿滿,達到益氣健脾,滋陰養腎👍🏻同樣呢個都有少少肉類,湯頭同樣清甜。燕麥金沙蝦球🦐$148-燕麥片沾滿蝦球外面,香脆可口。咬落酥脆充滿鹹蛋黃香味,蝦球肉質彈牙,配合起晒沙嘅鹹蛋黃更為
白桃烏龍🍑$14
飲茶嘅地方真係好少何會有呢種咁有特色嘅茶😚

八味金磚🧱$68

冰鎮荔枝西紅柿🍅$68

蟲草花豬展燉雞🐔$58

姬松茸燉花膠🐟$68

燕麥金沙蝦球🦐$148
燕麥片沾滿蝦球外面,香脆可口。咬落酥脆充滿鹹蛋黃香味,蝦球肉質彈牙,配合起晒沙嘅鹹蛋黃更為惹味🍳

冰鎮咕嚕肉🐷$128
哇哇哇呢個咕嚕肉一上菜完全係令人好驚訝😱喺呢遍冰天雪地下鋪滿左外皮酥脆內裏嫩滑嘅咕嚕肉,因為有冰鎮過嘅,令到咕嚕肉更加唔會太過肥膩,反而有一種好清新嘅感覺👍🏻配合埋大量洋蔥🧅、新鮮菠蘿🍍以及三色椒🫑。口感非常豐富,大推👍🏻

鮮茄腐竹泡菜苗🥬$108
鮮茄同腐竹呢個配搭比較少見但係估唔到出奇地夾👍🏻湯底唔係死味嘅假蕃茄湯底🍅,而係配合左上湯熬煮而成。鹹之餘帶點蕃茄嘅香甜,小白菜同腐竹索哂湯底🥬,估唔到菜都可以咁好食🤤