2022-10-07 28 views
之前試過港島嘅分店,質素有保證,今日去咗尖沙咀行街,搵食嘅時候見到另一分店,當然入去輕食試吓。埼玉網燒牛舌: 食落鹽味啱啱好。沒有一點騷味,油脂分布得好均衡,煙煙韌韌,口感十足。野菜天婦羅:廚師功夫唔錯,金菇炸得好特別,外表看似珊瑚,兩件茄子及一大件既冬菇下面原來有三件好鮮甜嘅紫薯。炸物面層既炸衣薄得黎又好鬆脆,突出左材料既鮮味,食完唔會覺得滯。日式麻醬豆腐沙律:估唔到沙律係咁大碟。沙律汁酸酸甜甜好開胃。除咗沙律菜外,仲有日本豆腐、海藻及車厘茄。日本豆腐好滑表面加上了三文魚籽、魚籽、黑白芝麻等食材,突出了豆腐的味道。蜘蛛:廚師花咗好多心思去裝飾,連個wasabi 上面都放咗一啲花瓣,賣相用心。軟殼蟹卷物好脆,加埋青瓜、牛油果、蟹柳 ,是卷物的最佳配搭,美味可口。

2022-09-25
Type of Meal