2022-12-12 1614 views
是日同朋友二人黎個late lunch 好耐冇黎文華廳,以前裝修主題為桃紅色,充滿古典美。依家就以寶藍色為主,装修雅緻又貴氣,置身其中有種貴公子嘅feel。由入門口到坐低,服務都到位 German細心咁幫我拉櫈入座,見我朋友未到,就送上熱手巾同menu俾我慢慢揀。當我對飲咩茶毫無頭緒時,佢又會俾建議,佢推介嘅崑崙雪菊茶真係勁好飲!有回甘嘅味道係口腔內徘徊(依家諗番都想飲)。到左點菜時,我同朋友都係冇任何idea, 好在Arthur會適時咁俾意見我地,最終試左幾款點心,仲食左名物叉燒同蟹粉蝦球。點心全部都精緻,造型出色,味道一流one bite size易食又不失優雅,點埋佢地自家制嘅X.O.醬更添美味 黑豚肉叉燒更係冇得彈,甘甜野味,肉質有彈性又軟實適中,配上佢嘅叉燒汁更是濃郁,成個咀好香肉味 依家佢地做緊大閘蟹推廣,蟹粉必不可少!個蟹粉蝦球真係好大隻,大蝦球煮得晶瑩剔透,圍住滿滿嘅蟹粉,令人垂涎欲滴 煮蝦球嘅火喉掌握得啱啱好,充滿彈性嘅蝦肉伴濃香嘅蟹粉一齊食,不知一覺一口接一口地食,清碟!成個進餐過程都有人貼心服務 Marco不時會為我地添茶,當我地對菜式有疑問佢亦會為我地解答。仲有

成個進餐過程都有人貼心服務 Marco不時會為我地添茶,當我地對菜式有疑問佢亦會為我地解答。仲有就係好佩服佢地對菜餚嘅了解,Arthur、German同Marco都細心又詳盡咁同我地介紹餐廳嘅特色同演變,服務周到仲好有禮貌,好gentled 同間餐廳好襯

有時食飯除左味道嘅要求,仲要注意用餐者嘅感受,有禮又周到嘅服務當然讓人滿意,再加上侍者平易親切嘅談吐,令人食得滿足又舒心。謝謝Arthur、German同Marco嘅服務,令呢餐飯更添色彩。