2018-08-15
今日放假,訓到二三點,再食個tea後就諗定今晚食咩好,因為真係好難諗,次次放假都好似plan定好多活動,但最後都得個吉,所以今次懶理,訓醒再算。問左屋企人,距地想食中餐,因屋企有老人家,所以要坐得又快快上菜,免得餓親啦,忽然一想,由幾個星期前已經想食美中鴨子,但每次去到都勁多人等,玩下手都要一個鐘,所以次次都食吾到,今次為左屋企人,我決定六點就到,去到已經有小小人龍等攞飛,我都即沖埋去排,果然好快就到我,教岩灑時間家人剛到,因為要過半人頭先準入。話明美中鴨子,北京填鴨就一定叫,再叫多幾個小炒,之前已經食過,款色多又有好多特色甜品同飲品,而且上菜速度快,因為我地成家都好怕慢,要等半小時基本都out of our list😂😂,最鐘意食呢度既蒜泥白肉同粗炒,每次都會叫,滿足,唯一係坐低個時見台台都有水提供,唯獨我地無,唯有叫,咁我覺得有加一服務費,比杯水飲下都好正常,同埋埋單時原來有些信用卡有折扣優惠,不過店員並沒有提過,希望服務再加強啦,一個鐘岩岩好,食完一家再睇反場戲,完滿