2020-07-11 5835 views
開業半年已經獲得米芝連一星的法式餐廳Louise 🌟 質素之高 不用多說已bookmark一段時間 今次趁朋友生日一試🎉整體而言 無論食物 環境 定服務 全部質素都好出色 不愧為一星👍🏻適合慶祝生日或其他特別日子✔️.位於PMQ的Louise共有兩層 兩層均設有室內及室外位置地下全日開放 二樓則只開放至2:30pm 直到晚上6點先會再開放.成間餐廳環境都好雅緻 亦帶有法式格調個人最心儀二樓drawing room的設計 十分高雅 影相打卡無難度 女孩子一定會喜歡💕.週末下午用餐人數不少 約一週前訂座 二樓的室內空間已經full booked了😭最後選擇坐在地下室外位置🙆🏻‍♀️不得不說 其實室外環境都一樣好吸睛 有大量植物作佈置 成個oasis咁 有種渡假feel🌵唯天氣實在太熱 雖然裝有風扇 但仍然係熱到失控😂強烈建議 夏天大家都係坐返室內 否則將會熱死~.一坐低先送上一籃homemade麵包 有三四款 味道出色牛油亦相當特別 加入左少少穀物 口感一流 就咁睇麵包已睇得出係相當有誠意.🔸Roasted Yellow Chicken $958🔸到訪Louise的必點菜式 世界級好食的本地烤
已bookmark一段時間 今次趁朋友生日一試🎉
適合慶祝生日或其他特別日子✔️

位於PMQ的Louise共有兩層 兩層均設有室內及室外位置
成間餐廳環境都好雅緻 亦帶有法式格調
最後選擇坐在地下室外位置🙆🏻‍♀️
唯天氣實在太熱 雖然裝有風扇 但仍然係熱到失控😂
強烈建議 夏天大家都係坐返室內 否則將會熱死~
一坐低先送上一籃homemade麵包 有三四款 味道出色

🔸Roasted Yellow Chicken $958🔸
到訪Louise的必點菜式 世界級好食的本地烤黃雞 一定不會讓你失望!
(我就係衝著呢隻雞而來的🤤)
雞的外皮色澤金黃 聞到已經流哂口水
食落雞味十足 皮薄而脆 充滿油白
肉質嫩滑 連雞胸部分亦唔嚡!

除此之外亦有伴以沙律及焗飯
最令我驚喜係用雞油整成的焗飯 軟硬適中 粒粒分明
上面鋪上脆卜卜的雞皮 真係好加分💕
可因應個人喜好 加入少量雞汁添味 更加惹味

整體我真係超喜歡的 好食到犯規🤤 份量足夠3-4人享用✔️
製作需時50分鐘 請大家一入座下單
🔸’Louise’ Blue Lobster Sandwich $238🔸
點了lobster sandwich作starter 用上了較貴的藍龍蝦 雖然份量不多 但食落鮮甜
配上生菜及沙律醬等配料 幾醒胃

🔸Toulouse sausage selected by ‘Cyrille Journlac $268🔸
呢道菜相對普通 menu應有其他更好的選擇

🔸Madeleine🔸