2023-03-13
BriKetenia係法國米芝蓮一星餐廳🌟以前食過觀塘店幾次,印象好好,仲記得總監樂君平(Walter Lok)好nice出嚟同我地傾偈~今次再次遇到樂師傅,一如既往臉上掛上慈祥友善嘅笑容同我地打招呼~依家BriKetenia搬咗嚟北角匯位置更正,開揚seaview加上落地玻璃,有埋outdoor seating~ 撐枱腳又一好選擇❤️主廚更會係日藉法國菜大廚中西潤也(Junya Nakanishi),所以食物會係帶有日本特色的法國美食,令人期待! 【 Dinner Set 💲298up 】x2House bread - 外層煙韌,內裡軟熟,配上銀魚柳蛋黃醬幾香口~|| Starers||French Mussels with White Wine Sauce 白酒煮青口 - 肉質極嫩!好耐無食過咁嫩嘅mussels! 連白酒汁入口so yummy!Foie Gras Crème Brûlée with Salad +💲48鵝肝焦糖燉蛋配紅桑子醬 - 鵝肝賣相做到燉蛋一樣,口感細滑,紅桑子醬中和膩感,味道好夾,配上香脆多士一流~|| Mains||Japanese Style Por
BriKetenia係法國米芝蓮一星餐廳🌟
【 Dinner Set 💲298up 】x2
|| Starers||
|| Mains||
日式豬腩及豬鞍配薯蓉及蔬菜 - 肉厚但嫩滑有肉汁,旁邊嘅豬腩肉都問得入味,豬皮煙韌可口,肉連脂肪入口鬆化~另外仲有香滑薯蓉、蘆筍、西蘭花同車厘茄平衡膩感~
Boston Lobster Linguine with Asparagus & Lobster Sauce 💲418
波士頓龍蝦扁意粉拌龍蝦汁 - 味道濃稠~龍蝦蟹鉗肉厚又嫩~整體龍蝦鮮味得出!另有瓜肉及色彩繽紛嘅食用花點綴,色香味俱全~
|| Tea / Coffee ||
Iced Lemon Tea & Hot Lemon Tea~
慢慢食到餐廳打烊😆滿足~
下次試吓day time嚟食先!