2017-08-28 105 views
今晚屋企人唔諗住去太遠食飯,叫我去搵下附近有咩食!發現之前係翠河隔黎間雞煲轉左手食小菜了一於去試下!晚市都有超值孖寶可以平平地三四個人加兩個白飯又一餐!見返又有泥鯭又大蜆。聽返員工講,朝朝神早去香港仔魚市場攞貨架,應該唔會唔新鮮啦!椒鹽焗泥鯭-果皮蒸泥鯭我就食得多啦,椒鹽煮就真係第一次。泥鯭都係用大條嘅泥鯭,都有9條左右,同埋唔擔心攞唔到肉食。魚身會較乾身,比起一般蒸泥鯭好唔同,椒鹽味好重,食到唔停口。馬拉盞炒通菜-通菜好爽口好新鮮,而且落左唔少馬拉盞去炒,食落好香口,聞落都好醒神唔會好辣!另外,見返呢間小菜都好主力做海鮮生意,就算你自攜海鮮黎俾佢地加工都無任歡迎,你講得出嘅煮法都應有盡有,仲可以即場係魚池揀條靚魚即煮!🐟🐟🐟

馬拉盞炒通菜