2015-03-07
「行到未呀!!!!點解咁耐架!!!!」當日係旺角行左好耐好耐..落住毛毛雨而我同佢都無帶遮..個陣時既我已經無曬耐性。又餓又攰既我不斷發佢脾氣,佢一粒聲都唔出,拖住我行,佢話:「放心跟我黎啦。」行左大概10幾分鐘,終於到左。呢間位置比較偏僻,比起其他食肆,的確無咁起眼。一入到去,第一感覺係好溫馨,好有家既感覺。老闆見我地成頭水珠,即刻遞紙巾比我地。而佢亦都好貼心咁將我頭上面既水抺乾。店舖既裝潢主要係木製枱櫈,四周掛滿美食圖,充滿美食風氣。我望左個餐牌一陣,叫左個豬頸肉飯,而佢叫左個肉燥雞肉飯。我地傾左一陣計,D野食就黎左,效率非常高!成隻餓狼咁既我大啖大啖食碗飯,愈食愈開胃,簡直一流呀!(如果多番d汁仲正)至於個碗肉燥飯就更加係一流啦!仲記得佢偷偷地影左我好多狼吞虎嚥既相,我花左幾多口水先逼到佢del曬d相。跟住我地叫左兩杯野飲,珍珠奶茶同芋頭珍珠。個杯珍珠奶茶同平時飲既唔同,佢無過重既甜味,好有茶香,岩曬d唔太鐘意甜野既人。可惜我唔似飲芋頭珍珠,但見到佢飲得咁開心,就知道係好野啦!D野食一d都唔貴,環境又坐得好舒服,物超所值!可惜既係...佢以後都唔會再陪我去食..呢一到,只會成為我
D野食一d都唔貴,環境又坐得好舒服,物超所值!可惜既係...佢以後都唔會再陪我去食..呢一到,只會成為我地既回憶。我永遠都會記得,我地係呢間充滿台灣風氣既餐廳所有既一點一滴。