2017-03-12
我地係夜晚8點半黎到土司工坊本來一早選定另一心儀日本餐廳, 但由於唔太肚餓, 而時間已經晏, 故改為食個輕食為今日作結揀左2個餐齊齊share!T1傳統土司套餐, 配2隻蛋及一杯飲品多士脆身, 味道整體維持一貫水準, 但可惜今次多士只係微暖, 相信並非即叫即做我就叫左H3小魚椰漿飯配雞翼套餐第一次試土司工坊既飯類, 飯帶有輕輕椰漿味, 好味到唔洗任何野送都得!3隻雞翼炸得香口, 而且夠熱, 食得出係即炸, 而配料方面有大量小魚, 花生同薄薄蛋皮辣醬好貼心用青瓜盛載, 唔會流晒落D飯度, 可以因喜好加落飯度一齊食!食落咸中帶辣, 起到吊味既作用, 可能係星馬地區獨有味道~散叫既炸蝦春卷同油麥菜, (價錢唔記得了, 因為好似唔係Menu)春卷炸得好脆, 好食, 而油麥菜唔會同大排檔一樣炒到成碟油!我地每人跟餐+$3轉左美祿, 久違了的味道店內位置唔多, 而且已坐滿, 我地坐係餐廳對出商場既座位置, 有如露天茶座, 自成一角近9點商場人流減少, 感覺休閒檯與檯有大量空間, 不用與其他食客你眼望我眼之餘, 亦無店內大光燈照明, 光線微暗, 正適合晚上坐下談天說地係寸金尺土既香港, 難得於時代廣
揀左2個餐齊齊share!
T1傳統土司套餐, 配2隻蛋及一杯飲品
傳統土司
煎蛋
食落咸中帶辣, 起到吊味既作用, 可能係星馬地區獨有味道~
小魚椰漿飯配雞翼
美祿
近9點商場人流減少, 感覺休閒
係寸金尺土既香港, 難得於時代廣場搵到一個咁好既地方進餐, 實屬簡單的幸福
Other Info. :
需要一讚, 侍應嬸嬸態度很好, 經常講唔該~