2015-12-11 574 views
之前係上環食過呢間餐廳,發現旺角原來開咗新分店,環境舒適嘢食都唔錯,天氣唔係好熱所以選擇坐外面。感覺都唔錯,個feel好舒服。可能係轉天氣嘅關係,個人唔係好舒服所以想食D清清地嘅嘢。叫左個乾貝蚵仔海鮮泡飯,分量十足材料很豐富,內有乾貝、蚵仔、冬菇粒、蝦等等...味道鮮甜,加上莞茜更顯出鮮味。個湯底就甜甜地,泡飯濕濕地易入口,唔覺唔覺食晒成碗。凱撒沙律加大蝦,精髓在於沙律醬上再加上Parmesan cheese ~羅馬生菜夠新鮮,蒜茸麵包粒脆卜卜。味道清新,大蝦爽口彈牙。濃濃Parmesan cheese味,很喜歡。睇落唔覺得好大碟,其實係好大嘅,完全食唔晒。台式水果茶,味道偏酸是我喜歡的味道,士多啤梨、橙、火龍果等等...這都是比較偏酸的生果,生果都新鮮,顏色又多而且果香滿溢。
凱撒沙拉
水果茶
2015-11-02
Waiting Time
4 Minutes (Dine In)
水果茶
凱撒沙拉