2024-01-19 266 views
朋友啊,今次來到咗UCC嘅門口,心諗,係時候試吓佢哋嘅家常味道!👍起頭嘅,點咗香煎牛肩肉眼扒定食,跟住發現個牛扒唔薄不啦叭,口感得嚟嫩滑,煎得啱啱好,層次分明咁喎。 係度塊蒜蓉包簡直係蒜香四溢,啖啖都係真材實料嘅享受。成個定食尾聲以一杯淡雅嘅日式咖啡作結,真係一啖嚐得到咖啡嘅純粹,夾埋個cream,正到爆炸!☕搞掂咗午餐,茶點時間喺UCC想點都得。吞拿魚碎蛋沙律窩夫就嚟襲啦!窩夫香酥啲吞拿魚蛋沙律球好有心思,軟硬啱啱好,一眼望落去真係以為係雪糕!😆至於個Tiramisu法式多士,雖然名字有啲誤導,不過多士一啲都唔輸場,得個雪糕球同Oreo都算係加分項目。來到晚餐,UCC嘅白汁鮮蝦帶子意粉真係叫我眼前一亮,意粉爽滑得黎又帶勁,每啖都充滿驚喜。同埋個煙三文魚薄餅啊,魚肉鮮美、薄餅脆口,食落根本停唔到口。呢次食旅,證明咗UCC唔止得咖啡,食物嘅質素都係上乘。下次去買嘢,或者諗下橫過去UCC,歎返個定食或者Tea Set,係日常生活中嘅一大樂事。🍝🍕