2021-09-22
今次已經係第4次去呢間尖沙咀嘅西班牙菜,每次嚟都喺食佢嘅Pizza,真心好出色🍕,4款入面我哋都食過3款,今次終於放棄pizza試吓其喺嘢,點知真喺會後悔🥺❗️.📍阿拉貢炆牛肩肉意大利扁麵($158)Italian Lingerie with Braise Beef Chuck & Aragon Sauce 牛肉夠大粒有6塊,牛味濃郁🐂,口感夠軟唔會韌,扁意粉比平日嘅幼身,咬口啱啱好,番茄醬汁酸甜度自然加上香草味濃🌿🍅,味道幾好,不過份量較少。.📍燒焗鵝肝牛肉漢堡配薯條($158)Deep Fried Sole Fillet Burger with Fries麵包外層烘到香脆🍔,牛肉漢堡揀咗medium well,食落軟嫰而且黑椒味重,非常香口🐂,不過牛肉食到有根絕對喺扣分位。鵝肝喺另一重點🦆,中間顏色嫰紅,口感creamy仲要入口即融😍。另外夾上2款芝士🧀、沙律醬、番茄🍅、醃酸瓜🥒同生菜,酸酸地味道豐富又唔會膩。旁邊又粗薯條🍟,食落完全唔油膩炸得唔錯。.📍輕燒菠蘿熱情果乳酪球($75)Light Grilled Pineapple & Passion Fruit Yogurt Mous
📍阿拉貢炆牛肩肉意大利扁麵($158)
📍燒焗鵝肝牛肉漢堡配薯條($158)
📍輕燒菠蘿熱情果乳酪球($75)
Light Grilled Pineapple & Passion Fruit Yogurt Mousse
上面係半球白朱古力包住嘅乳酪冰🍨,下面就係一大片冰菠蘿🍍,食起嚟非常清爽,完全唔覺得甜膩,不過乳酪冰感覺粉粉哋,口感有啲怪,而且呢個價錢食菠蘿冰雪糕實在係太貴😂,可以叫其他。
📍法式蒙布朗鹽味朱古力蛋糕($65)
Salt Raw Chocolate Mont Blanc
蛋糕口感軟滑好似朱古力醬咁軟滑🍫,朱古力味非常香濃,仲夾咗少少提子乾🍇食落口感同味道都好豐富。底層嘅餅底鬆脆又有啲花生香🥜,非常好食😋。
其實今餐嘅味道幾好,不過佢個Pizza真係太出色,份量多又有睇頭❤️,比佢其他嘢都要抵食,今次冇食佢真係有啲後悔🥺。