2025-07-29
上次食完個日本A4黑毛和牛火鍋放題,我同老公都有D掛住,所以夾啱日子再去食大餐😍今次嚟多咗好多新嘢呀,佢哋呢期出咗個「炎夏椰樂祭」🥥限時活動,以椰子為主題提供特色餐點,勁啱呢個時節食,所以我叫晒所有主題食物,就連湯底都打孖試晒2隻味:🥥喇沙椰爺仲夏鍋|香濃惹味但又微微辣嘅喇沙湯底🥥木瓜椰皇嫩雞鍋|淡淡嘅椰子味木瓜雞湯,好似平時煲湯咁超好飲🙈椰子小食:🥥椰酥跳跳豬|呢個好攪笑,因為食嘅時候要加埋爆炸糖,五花腩片又烤到脆卜卜,香口又過癮🥥黃金椰絲蝦丸|得呀呢個,蝦丸好彈牙🥥椰林火山脆薯條|椰子味比較淡但勝在炸得夠脆特色醬料:🥥香椰火焰醬|微辣惹味喇沙醬,我超鍾意🥥椰汁美奶滋|微微椰香沙律醬好開胃甜品:🥥香芋椰漿脆脆|芋頭好軟糯,凍冰冰加埋脆脆椰子同椰漿,唔會太甜,超好食呀🥥雪糕櫃加咗椰子味movenpick雪糕同Melona雪條,椰子味濃記得要試特調飲品:🍹粉桃椰香/ 冰檸伴椰/ 藍調微風3杯都唔會太甜,椰香滿滿,消暑解渴,冰檸伴椰仲有椰奶蓋,好飲⭐️所有特調飲品跟「日本黑毛和牛A4+」晚市套餐任飲,或每杯售價$58⭐️除咗呢啲,佢哋嘅飽魚任食都係值得再提吓,3款都好好食好淋:👍🏼古法醉鮑魚|
🥥喇沙椰爺仲夏鍋|香濃惹味但又微微辣嘅喇沙湯底
椰子小食:
🥥黃金椰絲蝦丸|得呀呢個,蝦丸好彈牙
🥥椰林火山脆薯條|椰子味比較淡但勝在炸得夠脆
特色醬料:
🥥香椰火焰醬|微辣惹味喇沙醬,我超鍾意
🥥椰汁美奶滋|微微椰香沙律醬好開胃
甜品:
特調飲品:
🍹粉桃椰香/ 冰檸伴椰/ 藍調微風
除咗呢啲,佢哋嘅飽魚任食都係值得再提吓,3款都好好食好淋:
👍🏼古法醉鮑魚|超香酒味
👍🏼柚子燒汁鮑魚|甜甜地又炸得好香口
👍🏼炭燒鹽蔥鮑魚|蔥油咸香脆口
大家一定要試埋「酒糟嫩牛舌」,淡淡酒香,牛舌嫩滑,我都叫咗幾次🙈食到一半,突然有位staff推住車仔走埋嚟,我仲諗明明未夠鐘㗎喎🤔原來係新活動「知識就是折扣」,會有幾個主題揀,再問問題,答啱指定數目就會有禮物或者折扣,我派咗老公出場,喺考天才嘅情況下,最後只係啱得一題,有證書一張🤣