2023-06-21
食過同層嘅鐵板燒海賀,覺得服務同食物都好高質,所以最近試埋呢間同集團嘅Harlan’s😌餐廳設有270度維港景嘅平台,亦有bar台位置,坐低飲杯嘢都幾正!🤩服務都好好,好照顧客人需要🤙🏻Premium Tasting Menu 888 + 10% (4 courses)AppetizersToro Tataki拖羅香煎咗幾邊,內里入口即溶;加上酸酸哋嘅青瓜片,幾開胃、亦令拖羅冇咁膩;配上魚子醬,鹹味令拖羅有所提鮮。Middle CourseLinguine Capesanta All'Aglio, Olio & Peperoncino用咁扁意粉,麵質都算al dente,口味香辣,配炸到香脆嘅蒜片,口感同味道都有加乘。帶子輕輕煎咗兩面,內里好多汁,肉質一絲絲,而且嫩滑,帶子好大粒,口感非常彈牙滿足!Main CourseA4 Wagyu Striploin和牛來講,我不太喜歡過份油脂感,而A4和牛、西冷位置、配以半成熟去煮,平衡度很好,有咬口之餘、亦充滿油脂感。配菜有本菇、洋蔥、薯仔;中和一吓和牛嘅油膩感。Harlan's Pre Dessert青檸雪葩甜品前,設計咗個解膩嘅飲品,非常
服務都好好,好照顧客人需要🤙🏻
Appetizers
Toro Tataki
Middle Course
Main Course
A4 Wagyu Striploin
配菜有本菇、洋蔥、薯仔;中和一吓和牛嘅油膩感。
Harlan's Pre Dessert
青檸雪葩
甜品前,設計咗個解膩嘅飲品,非常貼心。
Dessert
Sake Cream Mousse
清酒味都幾香,蛋糕軟滑。有灑咗d拖肥糖粉;亦配酸酸哋嘅草莓、藍莓等等,味道都幾豐富。