話說第一次去食摩芽,見到佢店外有張poster,上面有一款星星雞蛋仔!於是同朋友討論後,指住果個星星雞蛋仔,叫左個‘’珍珠奶茶‘’味雞蛋仔!等待既十分鐘,我地熱烈討論一間點打卡、雞蛋仔有星星好特別、食落會唔會好脆呀之類!點知!一接過雞蛋仔後,發現冇星星既!店員話:要星星你要另外加架!本身已經好灰,店員既語氣係一d都唔關佢事,連少少憐憫我地既語氣都冇。岩既,佢係有道理既,因為我地嗌錯左。但我地只係知個牌寫住‘’珍珠奶茶‘’,張圖係有星星,就指住嗌。我覺得,呢間店既員工非常冇人情味,我唔期望佢整過個俾我,但至少唔係咁理直氣壯去回應啦🥹。味道同待客之道,其實同樣重要,亦影響食客既觀感/體驗!最後,雞蛋仔普普通通。

點知!一接過雞蛋仔後,發現冇星星既!

店員話:要星星你要另外加架!

最後,雞蛋仔普普通通。
2022-05-09
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$16 (Tea)