2019-12-23
哈哈短期內已經第二次去咗食sukiya😂 今次我地一朝早就去咗排隊避免長長嘅人龍,果然等咗15分鐘就有得食🥰 早起嘅鳥兒有蟲吃😆香蔥溫泉蛋燒肉丼嘅味道幾濃,唔係話超級重口味,但係朝早食嘅話就會覺得有少少膩🤪 呢個飯應該適合lunch或者夜晚食多啲,味道有幾多層次: 有燒肉、香蔥、辣椒粉同溫泉蛋🤩 燒肉應該用偏甜嘅醬油煮過,而溫泉蛋就令到成個飯好滑同香啲,不過食食下就會覺得有啲heavy🙈(唔知係咪因為朝頭早真係食唔到咁多野🤣)撈埋啲辣椒粉同香蔥就令到成個飯容易啲入口,減少咗啲油膩感,仲惹味啲架👍🏽 要讚下嘅係佢啲蔥花脆脆地,幾香幾好食🤤相比起下,我中意普通牛丼多啲,食落去冇咁滯,陣生薑味比較開胃😋 燒肉丼比較適合晏晝或者夜晚食,同埋重口味嘅你😆 第二張相係早餐menu,得閒都可以去食下,價錢都算實惠😌▫️香葱溫泉蛋燒肉丼 $48▪️牛丼 (M) $29
▫️香葱溫泉蛋燒肉丼 $48
▪️牛丼 (M) $29