2019-11-21 77 views
上次同朋友食過呢間泰式嘢覺得唔錯,今次再嚟食晚飯~馬來蜜汁炭燒厚切豬扒撈檬~豬扒好厚肉,而且每塊鋪滿蜜糖,厚實嘅肉質吸滿晒甜甜嘅蜜糖,非常juicy~最驚喜係外皮仍然保持香脆~撈檬汁可以自己調校份量,酸酸甜甜感覺格外開胃~牛骨湯河~牛肉份量豐盛,牛肉湯底味濃,配上滑溜溜嘅湯河層次非常豐富~最喜愛牛丸,肉汁多而且夠彈牙~落埋配料味道更加清香~軟殼蟹米紙卷~最喜愛嘅一味菜,煙韌既米紙包住羅伯斯蔬菜同埋鮮甜嘅芒果感覺好清新,配合啱啱炸起嘅軟殼蟹毫無違和感~軟殼蟹炸得十分香脆,好想食多幾隻🤭椰汁千層糕~千層糕夠煙韌,啱啱蒸完熱辣辣上碟椰香味十分重,咬落去則有清甜嘅感覺,甜到啱啱好不會過濃~蘋果茉莉綠茶~淡淡蘋果茉莉香,偏甜,但有少許茶味回甘~雪梨芝芝冰~冰糖雪梨比較甜,揀咗半糖仍然感覺偏甜,不過芝士奶蓋濃厚,飲落質地較滑~俾錢先發現原來小朋友有免費玩具送🤤
上次同朋友食過呢間泰式嘢覺得唔錯,今次再嚟食晚飯~

馬來蜜汁炭燒厚切豬扒撈檬~
馬來蜜汁炭燒厚切豬扒撈檬

牛骨湯河~
牛骨湯河

軟殼蟹米紙卷~
軟殼蟹米紙卷

椰汁千層糕~
椰汁千層糕

蘋果茉莉綠茶~
淡淡蘋果茉莉香,偏甜,但有少許茶味回甘~
雪梨芝芝冰~
俾錢先發現原來小朋友有免費玩具送🤤