2012-11-30 193 views
上一次食係去年嘅冬天食煲仔飯,味道唔錯,即叫即煮,約要等十五至二十分鐘,同埋沙薑雞腳。 兩次去都好多人,坐滿人,要等一陣,鋪頭出面開有8-10張枱,有大有細,鋪裡面就茶餐廳咁,四人枱,兩人要坐埋一邊,一定要搭枱。兩個人去,今次叫咗細羊腩煲 ( $ 18X )包一碟生菜,有爐俾你打住邊爐,羊腩好「林」,唔使點出力咬,好容易就可以骨肉分離,只略嫌味道唔夠濃,好似沖淡咗小小咁,枝竹得幾件,唔入味,應該唔係同羊腩一齊炆的,應該係上枱前至加入掛,因為食到一半嘅時候食,都仲未索到啲味入去,有馬蒂同大朵的冬菇。略嫌貴咗啲,我個人認為佢嘅羊肉份量值$ 140樓下(賣$ 128就差唔多)。好在之後唔算多人,無人同我地搭枱,如果唔係都唔知對面人地點擺嘢食,個爐都佔咗大半張枱啦。排骨+臘腸煲仔飯 ( $ 4X )排骨醃咗比較深色入味,有飯焦豉油自己加。
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)