2018-03-10
琴晚去完呢間咁多正評的bar cafe,係得啖笑而離開。當我走咗之後,舔下咀唇,仲係一陣鹹味😵(前提係我已經抹咀、飲水、再抹咀)。1. 騷的特色係有live band 但地方細,喇叭又大聲,根本係轟炸耳朵,同友人傾偈要更費勁講野。其他食客都係提高聲量去講野,亦無乜人去留意或欣賞個表演者。2. 食物份量少 叫咗碟黑松露大啡菇意粉,用叉食,轉三下隻叉,成碟意粉已經食哂。😱友人個mini burger的100%豬肉漢堡,個size根本係一粒肉丸咁大。你可想而知,個🍔有多大⋯⋯係我見識過最mini的burger。😂3. 等候食物時間長 個mini burger等咗起碼20分鐘先嚟到,滿心期待以為有幾勁先要咁耐,但嚟到之後⋯⋯用三分鐘已經食完。4. 調味差 黑松露大啡菇意粉麵質ok,但調味鹹到嚇死人,鹹過港式豉油皇炒麵,直情鹹到苦,食完漱完口,口腔同咀唇仲係好鹹😖 黑松露味無乜=_= 呢個一定係我食過最鹹的黑松露菜式,顛覆咗我對黑松露意粉的認識。5. 價錢不便宜 黑松露啡菇意粉$98,mini burger$98,cooler(比漱口杯更小的飲品)$68
1. 騷的特色係有live band
2. 食物份量少
3. 等候食物時間長
4. 調味差
5. 價錢不便宜
黑松露啡菇意粉$98,mini burger$98,cooler(比漱口杯更小的飲品)$68,encore(味道ok的混合果汁)$68。
唯一值得欣賞的係店員的笑容。
離開的時候,同電梯的六個食客都大叫呢間係一間伏餐廳,食物鹹到爆。同樣嚷著要轉場: 因為大家好似俾咗錢無食過野落肚咁~ 真是個難忘的經歷🤓
如果openrice唔post我呢個食評,我就知道點解我地會中計😂😂
黑松露大啡菇意粉