2025-06-01
第一次黎到啟德Sogo食野,直上14樓黎到佢地既食匯堂搵食☺️UnME貌似係14樓唯一一家西餐廳,位置鄰近窗邊,仲有室外陽台空間,非常寫意舒服😌 不過出面天陰陰,下有機會再坐出面啦~ ✨明太子玉子燒熱辣辣即叫即製,紫菜同明太子份量多到每啖都比佢地包住雞蛋✨黑魚子、鮮蟹肉牛油果 配 酥炸脆球味道好有層次既炸脆球,非常似之前食過印度菜個種,不過佢入面就係蟹肉同牛油果,味道又濃郁又鹹香,我好鍾意呢道菜式✨UnME 火燒法式露絲瑪莉鐵板羊膝 拌薄荷醬彈牙既羊膝好入味,肉食愛好者一定會鍾意呢道菜式醬汁好濃郁,不過薄荷醬就可能重左少少,未必人人接受到✨烤龍蝦尾海鮮汁燴飯夠晒入味既海鮮燴飯,龍蝦尾都大大條又爽口,值得推薦✨UnME 杜拜朱古力開心果提拉米蘇入到黎一定要叫既甜品,層次豐富既甜品難得一見佢既杜拜朱古力開心果味道好濃,加上佢tiramisu既底,呢個甜品係越食越有唔同味道,係值得慢慢品嘗既甜品✨士多啤梨、藍柑維也納雪山甜度十足,初頭飲落就好似士多啤酒奶昔咁,慢慢就會多左藍柑既特別味道同層次✨花香微甜氣泡酒味道超好既氣泡酒,非常而入口而且仲好吸引我繼續飲落去食住龍蝦燴飯飲就最啱
✨明太子玉子燒
熱辣辣即叫即製,紫菜同明太子份量多到每啖都比佢地包住雞蛋
✨黑魚子、鮮蟹肉牛油果 配 酥炸脆球
✨UnME 火燒法式露絲瑪莉鐵板羊膝 拌薄荷醬
彈牙既羊膝好入味,肉食愛好者一定會鍾意呢道菜式
醬汁好濃郁,不過薄荷醬就可能重左少少,未必人人接受到
✨烤龍蝦尾海鮮汁燴飯
夠晒入味既海鮮燴飯,龍蝦尾都大大條又爽口,值得推薦
✨UnME 杜拜朱古力開心果提拉米蘇
入到黎一定要叫既甜品,層次豐富既甜品難得一見
✨士多啤梨、藍柑維也納雪山
✨花香微甜氣泡酒
味道超好既氣泡酒,非常而入口而且仲好吸引我繼續飲落去
食住龍蝦燴飯飲就最啱