2019-10-08 500 views
最近和女友食飯都是快閃為主,早排同佢食左間燒鵝餐廳又真係唔錯! 位置喺尖沙咀加拿芬度嗰邊!入去餐廳就見到廚房,一眼望入去感覺都幾乾淨!晚上7點幾食飯時間都幾多人,可能比較大眾化,闊落既餐廳都坐到滿滿,大家都急住落order餐廳的包裝做得唔錯,有唔少令人別開新面既宣傳,而且燒味選擇多,價錢就豐儉由人!我哋叫左一您餐加一個雙併,足料例湯先到,都幾大碗,雞腳咪幾突出!唔錯!一人餐全圖!碗粉都幾大碗,又爽口!碟叉雞雙拼,勁大碟,賣相吸引,有淡淡既鼓油同蜜汁香半肥瘦叉燒肉汁十ro, 有咬口,蜜汁味香甜,送飯一流,屬高質水平!油雞嫩滑,雞咪十足,鼓油味香,一咬肉汁都滲出嚟!跟住仲有大大碟既脆皮乳豬同招牌燒鵝雙拼,好好彩有鵝脾食!鵝皮燒得香脆,有陣好似煙肉既味道,原來就係傳說既荔枝柴香味!第一次食到除了鵝肉既鮮甜味外,仲有多一重口感,基本上唔駛點汁都好好食!鵝肉肥瘦適中,唔會太多肥肉,相信係專登去除左多餘既肥膏,絕對稱得上是皮脆肉嫩!喜歡食酸梅醬既朋友,千萬唔好錯過,自家製既酸梅醬,甜中帶酸,不過我還是更喜歡原汁原味帶有荔枝柴香既燒鵝味!

入去餐廳就見到廚房,一眼望入去感覺都幾乾淨!

一人餐全圖!碗粉都幾大碗,又爽口!

碟叉雞雙拼,勁大碟,賣相吸引,有淡淡既鼓油同蜜汁香

油雞嫩滑,雞咪十足,鼓油味香,一咬肉汁都滲出嚟!